Tours

Gedurende zijn indrukwekkende carrière heeft Jan Akkerman talloze nationale en internationale tours ondernomen. Deze tours hebben bijgedragen aan zijn wereldwijde bekendheid en de groei van zijn fanbase. Laten we een blik werpen op enkele van de meest opmerkelijke en gedenkwaardige tours van Jan Akkerman.

  1. Focus Tours (1969-1976)

Tijdens zijn periode bij de progressieve rockband Focus, toerde Jan Akkerman intensief met de band door Europa en de Verenigde Staten. Deze tours hielpen Focus een wereldwijde aanhang op te bouwen en brachten hun unieke en experimentele muziek naar een groter publiek. Optredens op grote festivals en evenementen, zoals het Isle of Wight Festival in 1970 en het Reading Festival in 1972, droegen bij aan de groeiende populariteit van de band.

  1. Solo Tours (1976-heden)

Na zijn vertrek uit Focus in 1976 begon Jan Akkerman aan zijn solocarrière en heeft hij sindsdien talrijke solo-optredens en tours verzorgd. Zijn soloconcerten hebben hem naar vele landen gebracht, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, en natuurlijk Nederland. Tijdens zijn solotours heeft Jan zijn veelzijdigheid als muzikant gedemonstreerd door verschillende muziekstijlen en genres te verkennen, variërend van jazz en rock tot klassieke muziek.

  1. Jan Akkerman Trio Tours (1985-heden)

In 1985 richtte Jan Akkerman het Jan Akkerman Trio op, bestaande uit Jan op gitaar, Wilbrand Meiske op bas en Michel van Schie op drums. Het trio heeft sindsdien verschillende albums opgenomen en door Europa getoerd. Hun optredens zijn een mix van Jans solowerk, Focus-nummers en unieke interpretaties van klassieke muziekstukken.

  1. Jan Akkerman & Thijs van Leer Tours (1993, 2007 en 2016)

Jan Akkerman heeft meerdere keren opgetreden en getoerd met zijn voormalige Focus-bandgenoot Thijs van Leer. Hun samenwerking begon opnieuw in 1993, en sindsdien hebben ze samen verschillende tours gedaan en albums opgenomen, zoals “Focus 8.5 / Beyond the Horizon” uit 2016. Hun gezamenlijke optredens zijn een combinatie van Focus-hits, solowerk en nieuwe composities, die hun blijvende chemie als muzikanten en performers tonen.

  1. Jan Akkerman & The Metropole Orkest (2007)

In 2007 trad Jan Akkerman op met het Metropole Orkest in Nederland. Dit bijzondere optreden bevatte een mix van Jans eigen composities en klassieke muziekstukken, gearrangeerd voor het orkest en Jans gitaarspel. De samenwerking tussen Jan Akkerman en het Metropole Orkest was een unieke kans voor fans om zijn muziek in een ander licht te ervaren.

Jan Akkerman blijft actief toeren en optreden, zowel solo als met verschillende muzikale ensembles en samenwerkingen. Enkele van zijn recente tours zijn onder andere:

  1. Jan Akkerman & Eric Vloeimans (2017)

In 2017 bundelden Jan Akkerman en de befaamde Nederlandse trompettist Eric Vloeimans hun krachten voor een reeks concerten in Nederland. Hun samenwerking omvatte unieke en intieme optredens waarin ze hun muzikale talenten samenbrachten, wat resulteerde in een betoverende mix van jazz, klassiek en progressieve rock.

  1. Jan Akkerman 70th Birthday Tour (2016)

Ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag in 2016, ging Jan Akkerman op tournee door Nederland en België, waar hij een selectie van zijn meest geliefde en iconische nummers speelde, evenals enkele nieuwe composities. De tour was een groot succes en kreeg lovende kritieken van zowel fans als critici.

  1. “Close Beauty” Tour (2019-2020)

Na de release van zijn soloalbum “Close Beauty” in 2019, ging Jan Akkerman op tournee om het nieuwe materiaal te promoten. Tijdens de “Close Beauty” Tour, die plaatsvond in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, bracht hij zijn kenmerkende gitaarspel ten gehore en demonstreerde hij opnieuw zijn ongeëvenaarde vaardigheden als gitarist en performer.

De talrijke tours en optredens van Jan Akkerman in de loop van zijn carrière hebben hem in staat gesteld zijn muzikale talenten en passie te delen met een wereldwijd publiek. Zijn liveoptredens zijn een bron van inspiratie en bewondering voor fans en collega-muzikanten, en hij blijft een levende legende op het gebied van gitaarspel en muzikale innovatie.

In de toekomst kunnen fans van Jan Akkerman nog meer optredens en tours verwachten, aangezien hij voortdurend nieuwe muziek en projecten ontwikkelt. Zijn onvermoeibare toewijding aan muziek en zijn vakmanschap zorgen ervoor dat hij een blijvende impact heeft op de wereld van de gitaarmuziek en degenen die ervan houden.