Remastered & Expanded Edition

Het eerste soloalbum van de legendarische gitarist Jan Akkerman, eind 1977 uitgebracht op Atlantic Records. Het was zijn derde solo album en zijn eerste solo werk sinds zijn vertrek bij Focus. Deze editie van de plaat is nieuw geremasterd voor vinyl vanaf de originele analoge tapes en bevat twee niet eerder uitgebrachte bonustracks.

Remastered & Expanded Edition
Remastered & Expanded Edition

Akkerman is een van de meest onderschatte gitaristen in de rock and roll. Hij had een unieke stijl die diep in de blues geworteld was, maar toch creatief genoeg om zijn eigen geluid te creëren met soms ook verbazingwekkende melodieën! Zijn werk op dit album laat echt zien wat hij allemaal kan als artiest- van zinderende solo’s, akoestische nummers of zelfs simpele ritmepartijen voor anderen zoals Guus Meeuwis (die ook geweldig materiaal opnam). Er zijn geen twee manieren over het; als je op zoek bent om te beginnen met het luisteren naar iets gerelateerd aan Akkermaanse Blues Musica zorg ervoor dat deze jongens ergens op hun playlist staan, want ze zullen niet teleurstellen

Jack P. Kuchta

Ik herinner me dit album nog goed van bij zijn oorspronkelijke release. De muziek is late 70’s fusion, met wat van de smaak die we nu Smooth Jazz zouden noemen- en meer Guns N’ Roses dan Steve Vai! Gezien het feit dat deze nummers zich in de loop der tijd verrassend goed hebben gehouden – ik bedoel, wie heeft “Rate Gyro” niet gehoord, toch? Maar als je ze hoort op een ongelijkmatige CD transfer ben je teleurgesteld in hun helderheid… totdat je de EQ uitschakelt (of op zijn minst het volume verlaagt)

Deep Reader

Misschien verdient niemand het meer dan Jan Akkerman om als gitaargod te worden beschouwd. Dit album uit 1977, waarop de gitarist Focus veel van zijn bekendste nummers zoals “Down by the Riverside” speelt en zelfs een groot deel van de zang voor zijn rekening neemt (zodat je weet dat hij kan zingen), laat zien hoe veelzijdig deze man als muzikant werkelijk was; met een upbeat jazz/rock fusion geluid dat je tenen zal doen tikken of je hoofd zal doen bonken! Of hij nu live optreedt in heel Europa gedurende die jaren na de release in 1976 tot 1982’s ‘Live at ATP’, covers speelt zoals Cream klassiekers (“Wishful Thinking”) naast George Harrison tunes

Gary Reiner

Een van de beste voorbeelden van 70’s jazz/rock samensmelting. Crackers en Streetwalker alleen al zijn de toegangsprijs waard, maar er staan nog zoveel meer juweeltjes op dit album die ervoor zorgen dat je keer op keer wil blijven spelen!

DMovieMan