Jan Akkerman 75

Dinsdag 28 december 2021

SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27

20:30 start programma (Tijden onder voorbehoud)

Het is nog niet te laat om het leven van een geweldige muzikant als Jan Akkerman te vieren. In 2021 zal hij 75 jaar oud zijn en still going strong!

Sommige van de beste gitaristen uit de geschiedenis worden ouder, en hoewel ze misschien niet veel meer te geven hebben, brengt leeftijd wijsheid. Jan Akkerman is zeker zo’n gitarist die al decennia lang zijn beste beentje heeft voorgezet en onderweg talloze anderen heeft beïnvloed.

Jan Akkerman is een Nederlandse gitarist die bekend staat om zijn uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van rock and roll muziek. Hij heeft in de loop der tijd vele prijzen gewonnen, waaronder één van Engelands toonaangevende blad Melody Maker die hem uitriep tot “Best Guitarist In The World”. Jan werkte ook samen met artiesten als Brainbox of Focus toen zij op hun hoogtepunt waren; hij mengde elementen als jazz, blues dance beats en andere naadloos in elke compositie zonder al te veel in herhaling te vallen terwijl hij toch die kenmerkende sound er helemaal in hield!

Akkerman viert zijn 75e verjaardag met een reeks concerten die een eerbetoon zijn aan het hele scala van muziek die hij in drie decennia heeft gemaakt. Van Johnny & His Cellar Rockers in de vroege jaren zestig, via Brainbox en Focus tot Close Beauty – vorig jaar nog uitgebracht!