Close Beauty

Het eerste soloalbum van de legendarische gitarist Jan Akkerman is een verzameling nummers die hij al vele jaren op het podium speelt. Het geluid doet denken aan de muziek uit zijn bands Focus en Brainbox, maar bevat ook nieuwe elementen. Naast zijn eigen composities bevat het album drie covers: “Close Beauty” (oorspronkelijk opgenomen door Jack Bruce), “I’m A King Bee” (Lead Belly) en “Hallelujah I Love Her So” (Ray Charles).

Close Beauty
Close Beauty

Ik heb deze DVD net ontvangen en het is een klassieke Jan Akkerman. Meer akoestische gitaar dan ik gewend ben van hem te horen, maar hij doet zijn handelsmerk loopjes op beide een elektrische, ook! Het is een geweldig album dat het waard was om op #2 in mijn top 5 lijst te staan – achter alleen Joe Satriani (en niet veel). Zijn beste studiowerk sinds 1997…Ik raad je zeker aan om Spiritual Privacy te checken als je houdt van hoe diep de emoties doorkomen terwijl je deze prachtige nummers speelt; erg indrukwekkend inderdaad.”

Focusakker2

Ik heb Jan Akkerman gevolgd sinds zijn dagen in Focus. Sommige van zijn cd’s waren moeilijk aan te komen omdat hij voornamelijk vanuit Nederland werkt, maar dat maakt hem juist zo bijzonder! Close Beauty was geen uitzondering en het is makkelijk te beluisteren voor iedereen die van muziek houdt met wat diepte erin gemixt – zoals ik :). Het eerste nummer Dreamy meets Relaxed sust je in een gevoel van ontspanning terwijl het toch boeiend genoeg is om niet saai te zijn nadat je dit album al meerdere keren hebt gehoord (ik heb alle drie de delen). Deze man weet hoe je mooie Real Music maakt; teams van mensen die geven om creativiteit vandaag)!

Nigel burns nigbomb

Zelfs Akkerman’s beste lijkt met de tijd beter te worden. Zijn vrije spel binnen structuren en een uitstekende band is zeer aangenaam

Mark Fleischmann

Deze man is een verdomd goede gitarist, hij is al jaren enorm in Europa. Wat is er mis in Amerika? Word wakker en koop deze plaat. Ik luisterde naar hem sinds zijn focus dagen en was blij te horen dat hij een nieuw album uit had! Het is allemaal instrumentaal dus erg vergelijkbaar met Roy Buchanan die een niet gewaardeerde legende was rust zacht mijn vriend Jan

Roger

Het talent van Jan Akkerman is te horen in deze opname. Alle beste momenten uit zijn vorige carrière met of zonder Focus zijn hier aanwezig, of het nu een opwindende jazz fusion sound is of gewoon wat klassieke rock n’ roll gitaarlicks en pakkende zang; hij heeft voor elk wat wils! De vinyl mastering en persing zorgen voor een hoge kwaliteit luisterervaring die gemaakt is met behulp van analoge apparatuur tijdens de productie (een Nederlands bedrijf claimt nog steeds een van de beste te zijn tegenwoordig).

Alexander Novoselov