10.000 Clowns on a Rainy

10.000 Clowns on a Rainy
10.000 Clowns on a Rainy

Jan Akkerman is een van de meest getalenteerde gitaristen ooit en zijn solowerk laat deze diversiteit zien. Met stukken variërend van jazz tot rock, fusion-progressieve combinaties zoals klassieke muziek of blues; het is moeilijk om hier niet iets te vinden dat je zal bevallen! Zijn veelzijdigheid over de genres heen zorgt voor een album dat de moeite waard is om opnieuw te beluisteren – vooral als elk nummer op zichzelf net zo goed klinkt (en misschien beter geschikt is dan andere).In een wereld vol eenheidsworst kunnen we allemaal wel wat afwisseling gebruiken, vind je niet?

Walrus

Dit album is prachtig. Het bevat uitstekende live versies van al Jan’s favoriete solo songs (Pietons, Prima Donna, Am I losing you etc) en ook een lading Focus klassiekers opgenomen in 1997 zoals Eruption-,Focus II-Focus III-Sylvia Grandmother en Soft focus No Hang Ups en nog veel meer! Deze 2 CD set heeft geen slechte nummers op staan… elk nummer is een juweeltje !

Mark

De hoes is prachtig en je hoort het geluid van Akkerman’s stem op elk nummer. Hij heeft zijn touch nog niet verloren! De 2 sterren recensent moet te lang in de kou hebben gezeten, ze zijn gewoon jaloers dat mensen zoals ik de hele dag kunnen luisteren zonder onze kont te bevriezen. Geniet ervan nu er nog zonnige dagen over zijn voordat de winter weer om de hoek komt kijken

Wim65

Ik heb altijd van de gitaarmuziek van J.Akkerman gehouden, vooral van zijn Focus compilatiereeks en “Hocus Pocus.” Een van mijn eerste aankopen als jonge tiener was een album van deze Nederlander dat simpelweg ‘Focus’ heette Het is zo anders dan al het andere in die tijd!

Jack The Biscuit