Introducing My Brainbox Tour

 

 

 

Zo dat is weer dat!

Rotweken gehad, mensen die zomaar wegvielen, kortom alle lichten aan en niemand thuis.

Ik ben een bandje begonnen met m’n eigen band, maar met toevoeging van Bert Heerink, de frontman van wijlen Vandenberg (spreek uit: Van den Berg).
Bert is en was altijd een enorme fan van Brainbox, wat ik met name heb gemerkt tijdens een interview met Jeroen Pauw, wat bedoeld was voor de kluchtmachtkapel (want daar zaten wij in i.v.m. de Queen in concert-reeks). Wij waren daar beiden voor uitgenodigd, vraag me niet waarom.

Voordat we het in de gaten hadden zaten we soms tussen de bedrijven door met die kluchtkapel, Brainbox-stukken te spelen en te zingen i.p.v. het Queen-repertoire, wat weer voor een heel spektakel zorgde met de dirigent, maar goed, dit terzijde. Wat me nog wel bijstaat, is dat Bert het
stuk "It’s a Beautiful day" altijd weer met de opmerking begon: "Ik moet even de zeehond uitlaten." Dat was een reclameclip voor de zeehondencrèche in Pieterburen, dus de interesse voor Queen was al enigszins bekoeld.

Tijdens dat radio-interview vroeg Jeroen Pauw iets over "Killer Queen" en of wij dat even ten gehore wilden brengen. :-)
Bert schoot meteen uit z’n slof, zo vol was Bert van die Brainbox-stukken. Voor ik het wist, zei hij dat er veel betere muziek was en dat we liever "Scarbourough Fair" of "Dark Rose" deden... en aldus geschiedde. :-)
Jeroen Pauw had de pest in want, tja, je houdt je niet aan de regels van het interview natuurlijk, ook te begrijpen... maar first things first en dat was die Brainbox-stukken spelen. En zeg nou zelf: rock en roll gaat over verzet!

Een paar jaar later kwam ik weer met Bert in contact en wat mij opviel, is dat hij het nog steeds daarover heeft en zelfs stukken kent zoals "Eli". Noem het maar op, hij kent het allemaal zo uit z’n blote hoofd en in de goeie toonaard, zoals dat toen gespeeld werd, kijk... dat vind ik professioneel met een hart. Ik heb me altijd verbaasd over de wederechtelijke toe-eigeningen van namen zoals Van den Berg of Brainbox of... met als achterliggende gedachte de muziek die ik, Jan A. te V., met alle liefde gespeeld en gemaakt heb…

Begrijp me goed, ik heb Kaz altijd de beste zanger van Nederland gevonden. Maar ja, als je wat ouder wordt, wordt het om de klankballen weer eens op te poetsen. Bij deze dan, maar nu met zang van Bert Heerink.
Ik ben blij dat ik nu weer dingen van de eerste Brainbox-elpee met daarop o.a. "Dark Rose" en van het latere album "Eli" kan laten horen.

Speciaal voor dit gebeuren heb ik een nieuw stuk geschreven, dat erg goed bij de oude Brainbox stukken past, geheten "It’s You". Gespeeld op m’n ouwe Gretsch White Falcon. waarmee ik destijds ook de opnames heb ingespeeld en die ik ook ga gebruiken tijdens de live optredens van deze mini tour.
Dus als je deze muziek wilt horen hou dan de "gigs" (concerten) in de gaten en kom genieten van de muziek. Wij hebben er ieder geval veel zin in!

Dus met niet-geringe trots kondig ik aan: "My Brainbox".

Jan Akkerman

Previous editorial