Specs laat met Akkerman en Olney publiek smullen

 


VOLENDAM - Jan Akkerman, Jaap Schilder, David Olney,'Jan, Jash & Ben' (de 'Volendamse variant? op The Rosenberg Trio) en Ugly Duckling.
Deze ingrediënten had Specs Hildebrand & The Living Room Band verwerkt in het uit vele gangen bestaande countryrock-kerstmenu, dat de formatie Specs Hildebrand & The Living Room Band gisteravond voorschotelde aan het met meer dan vierhonderd bezoekers gevulde Volendamse Pius X.
Het werd smullen voor de liefhebbers

Van voorafjes was op deze '6e Speciale Kerstshow' geen sprake.
Alle sets waren complete hoofdgerechten. Ze waren uiterst gevarieerd met telkens The Living Room Band als hoofdbestanddeel.

De band was vanaf het begin uitgebreid met niemand minder dan gitarist Jan Akkerman.
Aan het eind van de eerste set kwam ook nog ex-Cats zanger Jaap Schilder de gelederen versterken. In deze formatie werd onder meer op fraaie wijze Gram Parsons 'Still Feelin blue' vertolkt.

Het begin van de tweede set werd een muzikale verrassing met een miniconcertje van de drie gitaarvirtuozen Evert 'Jash' Veerman, Jan Akkerman en Ben Brouwers. Het vingervlugge trio speelde een tweetal instrumentals, waaronder een schitterende uitvoering van Sweet George Brown.

Ondertussen was Herman Erbé van Circus Custers aangeschoven, die op een 'jug' (oude bloemenvaas) voor de baspartijen zorgde. Dat deed hij daarna ook, toen de rest van The Living Room Band en mondharmicaspeler Jip Golsteijn het podium betraden en als Ugly Duckling een set met swingende jug-nummers verzorgde.

Zanger-songwriter David Olney verhoogde de sfeer door de derde set stevig in te zetten met de countryrocker 'Lee's Highway/Bamaloo'. Begeleid door de Living Room Band en Jan Akkerman wisselde de zanger uit Nashville stevige rocknummers af met prachtige ballads. Een daarvan was het wondermooie 'Vincent's Blues', waarin ook voor Specs Hildebrand een fraaie vocale solo was weggelegd.

Interessant waren ook de gitaarduetten van de gitaristen Jan Akkerman en Evert Veerman, soms nog aangevuld door de op dobro spelende Specs.

De 'Speciale Kerstshow' werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle muzikanten, die in de voorgaande sets aanbod waren geweest met als dessert Dylans 'Like a Rolling Stone'.

Zie verder de Specs Hildebrand Homepage