Theater Het Plein - Ridderkerk

21-1-2012
 


Theater Tour Minor Details

Afgelopen zaterdag, 21-01-2012 was ik bij het concert van Jan in Ridderkerk, samen met mijn zwager Cees Janson. De band bestond die avond (behalve Jan op gitaar natuurlijk) uit: Coen Molenaar (keyboards), Manuel Hugas (bas) en Oscar Kraal (drums).

Ik heb erg genoten van het concert. Het was de tweede keer dat ik Jan heb zien en horen optreden. De vorige keer was ongeveer 35 jaar geleden in Overijssel. Hij was toen samen met Caz Lux en waarschijnlijk in zijn experimentele fase, want ik vond er niet zoveel aan. Maar dat kan ook komen, doordat ik toen nog niet erg veel van muziek wist. Het heeft er wel voor gezorgd, dat ik jarenlang nooit zo geinteresseerd was in Jans muziek, totdat ik via vrienden de muziek van Brainbox en Focus ontdekte.
Daarnaast is mijn zwager Cees een behoorlijke muziekkenner (zijn zolder staat vol met bijzondere elpees) en tevens een fan van Jan. Samen hebben we op Radio Ridderkerk nog eens een programma aan Brainbox en Jan en Caz in het bijzonder gewijd.
Zelf speel ik inmiddels ook gitaar (kan uiteraard niet aan Jan tippen) en dat geeft je toch een andere kijk op gitaarmuziek. Vooral Blues kan me erg bekoren en daar is Jan afgelopen zaterdag ruimschoots aan tegemoet gekomen.

Tijdens het concert heb ik wat foto's gemaakt en na afloop, nadat we Jan nog even de hand hadden geschud, heeft Marian een foto gemaakt van Jan, Cees en mij (ik ben degene met een biertje). Ik vond het erg leuk, nog bedankt daarvoor. Het was de kroon op de avond en maakt het tot een erg bijzondere herinnering.

Ik wens Jan veel succes tijdens zijn verdere carriere, ik heb er alle vertrouwen in!

Review + Photos: Wim Peterman