De Waag, Leiden - NL

24 Januari 2006
 Marijn, Jan en Coen

Het is 24 januari en berekoud. Elk jaar is er rond deze tijd een jazz- en bluesweek waarvan heel Leiden dan op z’n kop staat: "Leiden Swingt."
Zo ook in “De Waag”, waar vroeger kazen en heksen gewogen werden, stond nu een mooi podium met licht, geluid en jawel... wel drie bars!


Het is er heerlijk warm en voorafgaand aan het concert praat Jan heel ontspannen met enkele mensen uit het Leidse publiek. Even later begint het concert en het valt gelijk op, hoe mooi het geluid afgesteld staat. Werkelijk fantastisch, het klonk van begin af aan als een klok.

De band zat er ook gelijk in: “In Between the Sheets” en “Tranquilizer”, zette gelijk de toon en het klonk fris en vooral gedreven.
Het nummer “You do something to me”, een cover van Paul Weller, was wel zo prachtig sfeervol gespeeld, zo vol met passie, dat het het publiek ontroerde. Een mooi moment.
Met de nummers, “Kloenk” en “Urban string” swingde De Waag bijna uit haar voegen.
De bas van Wilbrand Meischke gromde en knorde, en samen met de drums van Marijn van den Berg zweepten ze de hele boel op. Coen Molenaar vulde heel subtiel de “feel” in met geraffineerd keyboard en computerpartijen. Samen met een fantastisch op dreef zijnde Jan, die er duidelijk zin en plezier in had, was het cirkeltje rond. Wat een band!


Jan
op zijn Langcaster gitaar

Hocus Pocus, Sylvia, en een daverend applaus, toen kon de zeer verkouden Jan het uitermate enthousiaste publiek achter zich laten om zijn bedje op te zoeken.

Thanks, het was weer helemaal top!

Groeten uit Leiden,

Jean-Paul

Verslag + foto's: Jan-Paul Witteman