Bosuil, Weert - NL

14 januari 2007
 

 

Gitaarlegende Jan Akkerman en Matt Schofield speelden op 14-01-2007 in de Bosuil in Weert.

Als eerste was het de beurt aan het Matt Schofield Trio. Dit Engelse trio bestaat uit Matt Schofield gitaar en zang, Jonny Henderson hammondorgel en Evan Jenkins drums. Opmerkelijk is de afwezigheid van een bassist. De organist nam ook de baslijnen voor zijn rekening. ..
Matt is een uitstekend gitarist en een verdienstelijke blueszanger, die een lekker bluesoptreden wist neer te zetten. Veel bezoekers stonden dan ook intens te genieten van de virtuoze klanken die Matt uit zijn gitaar wist te toveren. In het spel van Matt is een duidelijke invloed van
Stevie Ray Vaughan, Albert King en Buddy Guy terug te horen.


Jan

Het publiek was dan ook al in een opperbeste stemming toen na een korte pauze het de beurt was aan Jan Akkerman en zijn band. De band bestaond deze avond uit Wilbrand Meischke op bass en Coen Molenaar op keyboard verder uit Remco vander Slijs op drums.


Wilbrand

Heel relaxed en met een brede Matt Schofield-glimlach kwam Jan het podium op. Er werden veel nummers van Focus gespeeld maar ook nieuw werk. Je ziet het publiek genieten als Jan de voor hun zo bekende "Focus" nummers op geheel eigen wijze en stijl speelt.


Coen

In 1973 werd Jan uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld en eigenlijk is hij sindsdien alsmaar beter geworden. Na al die jaren weet Jan het publiek nog steeds te boeien met zijn virtuoze gitaarspel. Wat opvalt is dat Jan uitstekend kan improviseren. Dezelfde nummers klinken elke keer weer anders.


Matt & Jan

Aan het einde van het optreden verscheen ook Matt Schofield nog een keer op het podium om samen met Jan een aantal bluesnummers te spelen. Het was een geweldige avond en het publiek stak hun waardering voor de meester niet onder stoelen of banken en beloonde het optreden met een daverend applaus. Er werd nog een laatste toegift afgedwongen.
"Helemaal te gek, staat hier gewoon de beste gitarist ter wereld 5 meter van mij af te spelen" was een veelzeggende reactie van één van de toeschouwers.

Overigens werd het concert van het Matt Schofield Trio en Jan Akkerman Band opgenomen door de NPS.
Op woensdag 24-01-2007 wordt het uitgezonden in het radioprogramma Studio 6 van de NPS op de Concertzender te beluisteren via de kabel, internet of DAB.

Met dank aan Babs van Geffen van de Bluesrockpagina.