Beauforthuis, Austerlitz - NL

27 oktober 2007
 

 

Samen met trompetist Eric Vloeimans

Het Beauforthuis is een intiem theater, midden tussen de bossen bij Austerlitz (Zeist).
De gemoedelijke sfeer is de perfecte ambiance voor een ontmoeting tussen Jan Akkerman en Eric Vloeimans. Gitaar versus trompet.

Aan het begin van het optreden vertelde Jan dat het al 15 jaar in de pen zat om eens samen te gaan spelen, en vanavond is het dan zover. Jan speelt akoestisch en zet het nummer Streetwalker in. Gelijk hoor je de klasse van beide muzikanten. Naadloos passen ze bij elkaar, en de combinatie gitaar en trompet (inclusief trompetsynthesizer !) klinkt van begin af aan alsof ze nooit anders gedaan hadden.

Toen kwam de band erbij. Klonk gelijk als een klok. Wat een sound! Marijn van den Berg op drums samen met Wilbrand Meischke op bas en Jeroen Rietbergen op toetsen.
Het prima geluid (Neil Denholm), en het zichtbare plezier en respect voor elkaar zorgde ervoor dat het een onvergetelijke avond werd. De solo’s van Eric ging prima samen met het geluid van de band, en Jan was weer onnavolgbaar op zijn gitaar. House of the King, Slow Man, Urban String, Hocus Pocus, Bluesroute, Kloenk en Cottonbay kwamen voorbij. En iedereen gaf en kreeg ruimte om te soleren.

Het was een bijzondere avond om nooit te vergeten, en het publiek genoot met volle teugen.

Groeten uit Austerlitz.

Verslag + foto: Jean-Paul Witteman