Metropool, Almere - NL

12 april 2006
 

 

Fromage à trois Tour

Almere, woensdag 12-04-2006 – 20.15 -22.15

Op deze “doordeweekse zondagavond” stapt Jan volledig ontspannen het podium op. Microfoontje erbij, kopje koffie aan de kant (zonde van het tapijtje), even wat rommelen met versterking en eq’s en hij is er klaar voor.

Het eerste nummer is een samenspel tussen Jan en Wilbrand die de toon zet voor de eerste helft van de show. Na het eerste nummer mag de rest van de band ook meedoen en gaat meteen vol de vaart erin (je moet toch een beetje warm spelen nietwaar?). Met akoestische gitaar, upright bas, drums, piano en hier en daar een aanvullende sample speelt de band een aantal swing- en gipsy jazznummers en al snel waan ik me in een rokerige jazzclub in Parijs (misschien een idee voor een nieuwe DVD?)!

De tweede helft is het tijd voor rock en blues.
Tijdens Hocus pocus (zonder jodel, de enige juiste manier) breekt Jan een snaar op zowel zijn Gibson als back-up gitaar. Wat blijkt, is dat het nummer ook met een vervormde akoestische gitaar prima uit de verf komt! De band is vervolgens wel gedwongen de tijd te vullen, die Jan nodig heeft om weer elektrisch te kunnen spelen. Misschien wel als gevolg van de technische frustratie knallen de laatste paar nummers echt de zaal door.

Al met was het weer genieten.

Bedankt Jan!

Verslag: Jeroen Rozeboom
Foto (van 22-4 Mallemolen, Groesbeek): Do Visser