Jan's Akkerpunctuurs (5)

 

Jan's monthly columns called Akkerpunctures as published in
the Dutch guitar magazine 'Gitaar plus'. (Only in Dutch).

Götterverdämmerung.

Net thuis uit ‘The old Albion’ en een fantastische tour gemaakt met Nico, Willy, Ton, rondom Cardiff, Liverpool en de Midlands.

In een tent werd ook prompt een uur lang de oude Cream en E.C. gedraaid met ‘I shot the Sheriff’ etc. Best o.k. maar zoiets blijft een beetje hangen, maar dan anders...
Na afloop in de pub boven de concerthal even een paar ‘doctor bookhalters kidney reveivers’ gedronken, om maar wat te noemen en waar een aardige kale, een tikkeltje op herr Flick (Allo,allo) gelijkende meneer, met dito brilletje, me vroeg of ik van vissen hield.

Ik zei, dat ik tot voor kort ieder jaar in Ierland een weekje ging vissen op Pollock, Conger aal (1,35 mtr) en nog meer gekwispel in de tobbe, waarop ie hardop riep :’thank God your not a German!’ (Zie ik er zo uit?)
Toen ik vroeg wat hij bedoelde, zei hij dat ik godzijdank geen pike (snoek) visser was.

Dat begreep ik nog niet, maar z’n antwoord was wel duidelijk: "they f.....ing chop their ‘eads off, stuff ‘m and ‘ang ‘m on the wall."
Ton zat een paar meter en 2 biertjes verder en had hem waarschijnlijk niet zo goed verstaan.

We gingen naar het hotel en de man wil net in de taxi stappen toen Ton hem nariep:’don’t forget your gun’!

Goed, ik kom thuis bekaf, maar erg gelukkig met de reacties in Engeland want ze lullen hier maar wat maar daar houden ze echt van muziek. (Ook die van mij.)
Ik met de boot, net zoals vroeger met Focus, de rest vliegt dat gaat sneller nog even mijn e-mail checken en verdomd, de andere kant van de medaille.
Veel e-mails met virussen na dat laatste verhaaltje (het is inderdaad wat stevig maar dat moet nou eenmaal even en is als geintje bedoeld maar dus niet in dank afgenomen, nah jah.) dat ik er serieus over denk om bij de metaalhandel om de hoek een draadnagel te kopen van (laten we zeggen) 30 centimeter lang. Om daarmee dan de eerste de beste kutplank tegen de muur te spijkeren, met een briefje eronder: 'Opdat ik nooit meer van m’n leven zal vergeten het in m’n domme hoofd te halen om nog eens die "no wonder" een draai om z’n oren te verkopen' en ook nog dat zooitje lafbekken erachteraan te krijgen om ‘Jantje’ even op zijn nummer te zetten en te kleineren, nah, het is niet dieper.

Zooitje mafkezen, ga lekker naar het conservatorium voor lichte muziek fijn alles hetzelfde doen, net als brillemans. (Persoonlijk vind Ik Jimi toch lichtjaren beter.)
Nog één klein geheimpje: Jimi was links handig en hield dat rechts handige ding dus op zijn kop en had dus helemaal geen last van die k..knoppen dus die kon rustig roeien en rauwzen zonder dat hij uit z’n versnelling schoot.
Ik ben ook links maar dat is er uitgeslagen op de Christelijk Gereformeerde school (die wisten ook niet beter) en in mijn tijd was het ondenkbaar daar tegenin te gaan.
Op de computer ben ik gewoon weer wel links om e-mailtjes te wissen met virusjes, ’no problem.’

Dat betekent niet dat ik die mensen haat of zo, daar komt nog bij, dat ik me nog steeds wel aardig red met mijn handicap.

Daaaag fijne gitaar fans! Met vriendelijke groet,
Jan Akkerman
 

Vorige Akkerpunctuur