Jan's Akkerpunctuurs (17)

 

Jan's monthly columns called Akkerpunctures as published in
the Dutch guitar magazine 'Gitaar plus'. (Only in Dutch).

Akker-RSI-Piep.


Al acht weken loop ik met een zeer opgezette linkerduim, vanwege het gebruik van de linkerhand met rechtshandige muis, terwijl ik toch eigenlijk rechts ben … dacht ik.
Wat ik nog wel doe, is met links voetballen. Daar heb ik ook nooit aandacht aan besteed, omdat ik dat klakkeloos aannam dat, dat niet mocht van de toen gangbare norm, namelijk mijn Christelijk Gereformeerde school. Dus links schrijven mocht zeker niet.
Sindsdien ben ik altijd een beetje onhandelbaar gebleven, omdat je voor je gevoel altijd tegen je natuur moest vechten om te doen, wat je zelf het leukst vond. Dat heeft weer te maken met m`n liefde voor Rock & Roll of Bebop, en zelfs klassiek. Zolang het maar niet in het gangbare straatje was of weet ik veel, wat voor gangbare norm van het moment. Vandaar dat ik nu een RSI duim van een rechtshandige muis heb.
Op 31 maart (net vóór 1 april) dit jaar nota bene nog één concert van de arts mogen spelen. De linkerhand was te zwaar overbelast van alle verleden jaar gespeelde concerten door Nederland, Engeland, Rusland, Japan, India, etc. en met luchtdrukkapellen, zodat ik de maand April volledig zonder Gtar mocht stellen. Wat weer niet zo heel erg is, als je bedenkt dat er vier live cd’s onderweg zijn.De eerste live cd is van het laatste theaterconcert van dit seizoen. Het werd 31 maart in Ridderkerk (of all places, maar waarom ook niet) door Neil opgenomen en is op 2 mei 2007 uitgekomen. Dat is dus vandaag, de dag dat ik dit voor jullie én die opdringende hoofdredacteur zit te typen. ‘Live in Concert’ heet ie en daar ben ik héél trots op. Zeker niet in de laatste plaats met het hofje (de band), dat achter mij meespeelt. Het is een werk geworden, dat ik tot nu toe reken tot het beste wat ik gemaakt heb. Het is een collectors item, alleen te koop bij de optredens. Dus deze week vanaf vier mei te beginnen in de UK bij Mr Kips in Poole!!!
Verkijk je er niet op, want de productie is echt beperkt tot duizend exemplaren, meer niet. Je gelooft je ogen niet als je ziet wat er bijvoorbeeld op Ebay voor ‘Live at the Priory’ wordt geboden; een solo-cd die toen in een oplage van 500 stuks is gemaakt. Dus we nemen er 500 mee naar Engeland en de andere 500 zijn voor de Nederlandse liefhebber, klaar.

De andere drie Live cd’s komen uit Japan, vorig jaar (eind november) opgenomen in de STB 139 club van Tokyo.
‘CU 2 Live in Tokyo’ is een dubbelaar, waarvan er slechts één enkele compilatie van de twee word gemaakt, gericht op instappers uit Japan Vanaf eind juni wordt hij dáár in de winkels leverbaar.
Op het internet kan hiervoor ingetekend worden bij Amazon.com.September 2007 keren we naar Japan terug. Ik zie er naar uit om die te gekke mensen weer te ontmoeten.
Zo, en dan is er nog de documentaire Het uur van de wolf van de NPS die je, mocht je hem op de tv-kast gemist hebben, online kunt bekijken.
Op mijn official channel van YouTube vind je de opnames van Bombay India, geheel gratis, voor niets.
Of je typt gewoon ‘Jan Akkerman’ in op YouTube. Je krijgt dan eerste het ‘grote’ Focus te zien, met deze man op Gtar en een ander die héél wat anders staat te doen. Daar moet je even doorheen en dan kom je vanzelf op de India/Japan/ en God weet waar terecht, waar ik Gtar óp en niet ná speel.
Waar een RSI-duim al niet goed voor is! Ik ben allang blij, dat het niet komt door d'r op te zuigen.

De mazzel. En ik hoop, dat ik jullie weer gauw op festivals, clubs, theaters, bars, café`s, strand of een loslopende championkwekerij (conservatoire) mag zien!

Jan

Vorige Akkerpunctuur